Kinesiotape


  

Kinesiotape

– er en rehabiliterende tapeteknikk som påvirker kroppens egne tilhelingsprosesser ved å påvirke muskulatur og gi stabilitet til ledd uten å hemme bevegelsesutslag. Kinesiotape benyttes ofte sammen med andre behandlingsformer. Tidligere ble det nesten utelukkende benyttet av idrettsutøvere, men de siste årene har kinesiotape blitt mer vanlig for folk i alle aktivitetsnivåer.

Kinesiotape er en elastisk tape som består av 100% bomull og akryl lim. Tapen finnes i ulike farger, men har samme virkning og struktur uansett farge. Likevel er det mange som har en subjektiv opplevelse av at rosa farge gir varme, og blå farge gir kulde.

Tapen kan vanligvis sitte på i 5-10 dager, og vil fortsette å virke så lenge den er på huden. Resultatene varierer, men mange opplever mye nytte av kinesiotape ved siden av annen behandling som leddkorrigering, bindevevsmassasje og rehabilitering.

Kinesiotape er en svært elastisk tap. Vanligvis legges kinesiotape på området som skal behandles slik at huden er maksimalt strukket og tapen er lite eller ikke strukket i det hele tatt. Dette gjør at huden rynker seg under tapen og gir et løft i huden ved normal stilling og daglidagse bevegelser.

Man mener at dette skal redusere trykket på lymfesystemet og at dette skal bedre lymfedrenasje. I tillegg til redusert smerte i muskulatur og bedret funksjon i den aktuelle muskelen. For at kinesiotapen skal gi best mulig resultat er det viktig at du holder deg i lett aktivitet etter behandling. Kinesiotape er vanlig brukt til behandling av idrettsskader, tennisalbue og stiv nakke, kne, skulder…

Forskning viser at hjemmeøvelser er en helt essensiell del i behandlingen slik at du på lang sikt ikke skal være plaget med smerter. Du vil derfor også få et eget treningsprogram som er skreddersydd for din plage.